17 December, 2015

upside and down



Assalamualaikum w.b.t

So,
for this few days dah bermacam cara aku cari nak tukar gaya blog ni tapi hampeh aaaahhhhhhhhh. rasa nak nangis sbb template yang lama tu dah rosak and i dont feel like want to repair it lol so i just used this back. rasa nak nangis sebab makin lifeless diri ni. entah bila weh nak ada tujuan hidup ni ha tengok aku melalut bende lain. tah biarlah aku tengah serabut ni sbb sekarang cepat rasa ngantuk. ingatkan dah habis spm ni rasa ringan sikit tapi makin berat je aku rasa. dulu takde ah rasa ngantuk yang melampau. tapi sejak beberapa hari ni even dah tidur petang mata aku dah berat. entah lah penat kenapa. kepala pun asyik pening je. nak buat checkup pun mmg tak ah kang ada kata aku buang masa je yelah dah luaran nampak sihat en. ha ha apalah nasib

entahlah aku pun dak tahu nak nyembang apa lagi. bye

10 December, 2015

Infinite is Backkkk



Assalamualaikum w.b.t

well as you can see at my sidebar i put these 7 dorks gif. and yes they are INFINITEEEEEE ahahaha actually infinite on variety show is baaaacccckkkkkkk since you're my oppa, infinite sesame player, ranking king, this is infinite and noooooooooooooooooowwwwwwwwwww infinite showtime !!! yaaayy after a very long awaiting they will be doing this show for inspirit ( their fans = me ) i miss their laughter their stories and everything because from this show only i can watch their life since im in malaysia while them in korea :') . well hello #TeamInspiritGila our boys is baaaccckkk. their first episode is today ahaahahahahaha by watching their trailer already makes me happy because all of them except sungjong was driving omg. when ranking king which is  on 2012 only dongwoo can drive but now ?! yes i cant hide my excitement yaaaayyyy!!!

im sorry readers i just cant control my emotion since they was my idol since 2010 and i have been waiting their own variety show. and thank you infinite for doing this after i hv done my high school ahahahahaa yass . im sorry again lol hehe im using english bcs im just too excited lol 

08 December, 2015

Move On

Assalamualaikum w.b.t

so basically perkataan 'move on' selalunya kita dengar bila kita dah dikecewakan and some of your friend will be like "move on jela wey" for me those word its not easy.

bagi aku maksud move on pun dah berat. kisah aku bermula masa aku darjah 6. ye ah time tu macam first time rasa diri ni disayangi gitu but then bila hati kena robek parah weh. first time kot. everything masa tu first time. after 2 years baru boleh lupa tu pun sebab orang baru datang dan bahagiakan aku. gitewwwww. tapi sama je hati dikoyak sekali lagi. and i learnt my mistake from there. but then aku 'move on' lagi sebab orang baru datang and give me the best impact of what the most heartbreaking moment was. and sejak tu i know that i should move on with my own not just because of someone new.

mmg. tak mudah nak move on. after 4 freaking years baru aku tahu apa itu rasa bahagia lepas dah dapat move on dengan tak perlu ada orang baru and takyah dah nak rasa sakit hati sebab lelaki. i just wasted my school life lah weh ahahahah i want back my happiness. okay too late. tapi untuk aku apa yang aku buat untuk lupakan macam mana rasa jatuh cinta tu hhahaha. aku cuma terima apa yang aku dapat. kau dapat kasih sayang atau kebencian atau cacian ke apa orang cakap semua aku terima hadam dan buat bende tu jadi positif. at first susah nak latih diri ni nak jadi positif bila surrounding kau penuh dgn negative thinker. Alhamdulillah i found my way how to. and i just live happily without about who i will be with in the future. ni cuma opinion aku jelah. lain orang lain cara.

kenkadang ramai gak tanya macam aku boleh okay lepas kena memacam en. orang cakap "kau boleh ah kau kuat" "kau selalu kena memang ah senang nak lupakan" tapi kenkadang yg cakap pakai mulut lupa nak pikir yang aku pun manusia. beza dia cara aku hadapi dgn cara orang orang ni hadapi tak sama. kau ingat mudah nak hadam bila hati pun belum tentu dah pulih. ingat mudah nak senyum bila hati kau tengah meronta kepedihan. tapi perkara macam ni bergantung gak dekat siapa yang hadapi. mungkin sebab aku ni dari dulu dikelilingi manusia yang keras hati tu yang lelama bila aku kena tak rasa apa apa kot? maybe?

satu je aku tak suka bila mintak nasihat and aku bagi sehabis ttiba kena tentang 100% LEBIH BAIK KAU TAKYAH NAK MINTAK AKU NASIHAT IF KAU TAKNAK TERIMA LANSUNG LIKE BAIK AKU CAKAP YANG HA KAU PATUT MATI JE SEBAB BODOH PERGI SAYANG LAGI ORANG YANG SAKITKAN HATI KAU 

30 November, 2015

I have Nothing

Assalamualaikum w.b.t hola readers!

well hello guys, actually i want to update my blog since last Friday but my laptop did not let me tooooooooooo /cries/. but today this thing let me and yeah here i am. but i cannot do anything because my mind blank...................................................... i cant think about how i want to change this blog to new skin or look (?) actually i am sleepy but i want to inform you guys just for nothing HA HA HA no actually i looked up to my stats and there is still few of people around the 'world' still visit this site (that is why im using English hohohohoho)

i cannot promise to anything but i will update soon or maybe everyday because i have nothing to do at home and mom did not let me find a job... and yeah to avoid myself from be potato i will update my blog everyday /applause/ but i cant promise hahahahaha due to my mood actually neheh. or maybe i can start vlogging if i am lazy to type then i will talk in front of the camera (IT WILL BE AWKWARD I BET)

so ya i will go to sleep first. btw thank you for visiting this blog even i have nothing to share with all of you (who is always visit here of course). so goodnight ! :)



my English are/is/was(i dont know to use which one) broken for sure. but at least i tried right? hehe thank you for understanding and thank you for laughing too. lets laugh together ahahahaha -__-

24 November, 2015

I'll be back soon

Assalamualaikum w.b.t readerssssss !!!!

Thank you buat yg tak henti henti mengunjungi blog ini walaupun tak de apa yg new pun. Untuk pengetahuan korang ill be back so soooonnn since my last paper for spm this thursday. Hehe yep another two days left(lucky me). So ya stay tuned for my new update and new look(maybe?).

Hahaha yayyy i miss blogging. But im only use my phone right now so i cant type easily because the keypad is too small 😂 i feel uncomfortable. Hihi see ya readers.

Im gonna update sequel for TIGA too !! Yayerszzz 

09 July, 2015

Ribuan Terima Kasih

Assalamualaikum w.b.t

hello readers. as you can seeeeeee dah berbulan blog ni tak bertukar wajah but now finally !!!!!!!! ada pun masa nak buat semua bende ni. hahahaha sebab harini tak tusyen so curi jap masa study untuk bende ni since lepas ni dah takde masa nak bukak blog kt laptop dah. kalau nak godek pun bukak guna phone je ha ko tengok betapa sadisya calon spm ni struggle hahahaha. alah tapi tahun ni je kan nak merana nya pun. masa depan kot.

eh lupa pulak dekat tujuan asal. btw nak ucapkan terima kasih dekat dua blog ni yang memang penuh dengan tutorial yang aku perlukan untuk menukar blog ni jadi baru balik kuikuikui so here bagi new bloggers yang masih nak berjinak nak edit blog bagi lawo lawo boleh visit this two blogs yang memang kebabom gila sampai aku mmg jeles ah tgk blog dorg

http://wanaseoby.com
 http://hafizzulkafly.blogspot.com/

and terima kasih again sebab sediakan segala gala tutorial yang tersangatlah berguna for bloggers (y)

04 July, 2015

Aku Manusia

There is one day when i can't control my own emotion. When i can't let myself calm. When i let people hurt by my words. I'm human.

Dah 17 tapi aku masih ada masalah dengan perasaan sendiri. Masih ada masalah nak ada perasaan dengki. Tapi apa yang aku rasa ada betulnya org perlu tahu. Kenapa libatkan aku kalau mereka hanya mahu gunakan aku. Kenapa masukkan aku kalau mereka tak perlukan aku. Kenapa aku perlu jadi mangsa kekejaman hati ini. Aku manusia.

Penat dengan segala perasaan yang perlu aku tanggung. Penat dengan segala lakonan yang aku lakukan. Penat dengan segala emosi yang aku rahsiakan. Kenapa aku yang perlu rasa yang perlu hadap yang perlu lalui. Aku manusia.

Bukan tak bersyukur dengan apa yang Allah beri. Bukan tak percaya dengan takdir yang Allah tentukan. Bukan tak nak terima dugaan yang Allah turunkan. Dan bukanlah aku bersangka buruk dengan perancangan Allah. Tapi aku manusia.


masih baru dalam penulisan puisi ni huhu

02 July, 2015

TIGA




sekadar gambar hiasan

Suasana pagi isnin di dalam kelas 5 Harum tidak seperti kebiasaannya. masing masing memandang sesama sendiri sambil menjeling ke arah tiga orang itu. kedengan suara mereka berbisik-bisik sesama sendiri. "weh dorang apahal doh, baru pukul 7 dah terpacak kat sini selalunya pukul 9 baru nampak batang hidung" "aku rasakan ada benda yang tak kena ah" "meremang wey bulu roma aku sampai sampai tadi dorang ni dah ada". Dan mereka terus membuat spekulasi sendiri. apalah orang nak berubah pun pelik ek. mereka bertiga masih duduk di tempat masing masing tanpa bercakap sepatah pun dan mempedulikan rakan sekelas mereka yang sejak daripada tadi merenung ke arah mereka betiga. 

"Eheemmm!" kedengaran suara Pn Ramonah berdehem membuat kan seluruh 5 Harum kelam kabut duduk di tempat masing masing. memang biasa sangat dengar dehem Pn Ramonah ni bila nak masuk kelas, bukannya nak bagi salam heh. Selepas satu kelas mengucap selamat mereka di suruh duduk, tiba-tiba mata Pn Ramona guru sejarah itu tertancap ke arah tiga orang pelajar itu. "hai, takde angin takde ribut dah terpacak dah kat sekolah kamu bertiga ini?" mendengarkan soalan guru itu seleuruh kelas memandang ke arah mereka nak juga lah dengar apa yang bakal mereka jawab kot kot tetiba jadi drama ke apa nanti, bukan senang nak tengok drama free depan mata ni.  melihatkan kebisuan tiga orang pelajar itu dan seluruh kelas mula menjadi kekok, Pn Ramonah memulakan sesi PnP pada hari itu. 

"aku dah kata ni beb ada benda tak kena, kau tengok tiga orang tu elok masih celik mata dalam kelas sejarah ni, kalau dulu dah lama terbongkang" "eh kau ni belajar jelah busybody betul" terdiam fahmi yang daripada tadi tak senang duduk melihatkan perangai 'pelik' mereka bertiga itu. kelas-kelas yang seterusnya berjalan seperti biasa dan semestinya kecoh satu bilik guru apabila Pn Ramonah membuka cerita tentang mereka bertiga, mana taknya pelajar paling bermasalah di dalam sekolah berkelakuan 'sopan' harini.

pelajar pelajar lain di sekolah itu juga memberi reaksi yang sama pada waktu rehat tadi melihatkan tiga orang pelajar itu tidak membuat kecoh mahupun 'drama' yang sering terjadi di kantin sekolah itu. kalau tak dulu pasti ada sahaja yang mereka bertiga tidak puas hati dengan mana- mana pelajar. kononnya nak berlagak taiko lah tu depan semua orang, sampaikan dengan guru disiplin pun mereka berani melawan memanglah jenis tak makan saman. tapi harini bagaikan ada magis yang meracuni tiga orang pelajar itu membuatkan satu sekolah bercakap tentang mereka.

selesainya waktu rehat semua pelajar masuk ke kelas masing-masing seperti biasa. selalunya tiga orang tu akan lesap lepas rehat, tapi tak tahulah kalau harini diorang tetap nak berkelakuan pelik pulak kan. kelihatan Arfan merangkap ketua pengawas yang sedang berjalan laju menuju ke kelas 5 Harum dengan keadaan yang tergesa gesa 'aku kena jumpa dengan En, Ram ni' bisik hatinya. memandangkan En Ram yang merupakan guru disiplin di sekolah itu sedang mengajar di kelas 5 Harum. setibanya dia di kelas itu dia terlihat tiga orang pelajar itu sedang memandang ke arahnya dengan senyuman, menggeletar kakinya sehinggakan tida dapat menampung dirinya untuk berdiri dan akhirnya jatuh terjelepok di atas lantai.  En Ram yang sedang mengajar itu terganggu melihat keadaan Arfan yang seperti ternampak hantu itu "kamu kenapa Arfan?!" 

Arfan masih terdiam meliaht mereka bertiga yang masih tersenyum ke arahnya sambil berjalan hendak keluar dari kelas itu, mata Arfan mengekori langkah mereka dengan nafas yang sesak di dada. "Arfan?!!" tersentak dirinya apabila diherdik sebegitu. lantas dia terpandang ke arah En Ram yang sudah membengis memandangnya. "cikgu..." "kenapa?!" "mereka bertiga tu..." belum sempat Arfan menghabiskan ayatnya guru itu sudah mencelah "apa taiko tiga ekor tu ? macam biasa lah diorang dah blah awal awal lepas rehat tadi, kan kelas" kelas 5 Harum hanya mengangguk mempersetujui kata kata guru mereka itu.

'Astargfirullahalazim.....' mengucap panjang hati Arfan mendengar khabar itu. "jadi, cikgu pun tak tahu apa apa lagi lah?" semua mata tertumpu ke arahnya. soalan Arfan membuatkan semua tertanya-tanya. "apa dia yang saya tak tahu" "em.. tadi..." Arfan jadi gugup hendak memberitahu mereka semua apa sebenarnya yang terjadi "tadi apa?!" En Ram sudah tak menahan sabarnya melihatkan perangai Arfan yang berteka teki dengan dirinya "tadi tukan kebun terjumpa mayat tiga orang itu dekat stor belakang sekolah dan dipercayai mereka dibunuh jumaat lalu" dengan sekali nafas Arfan meluahkannya "dan pihak polis dalam perjalanan ke sini dan guru besar minta cikgu datang berjumpa dengannya sekarang". Serta merta En. Ram hilang daripada pandangan mereka.






maaf dah lama tak berkarya. ini cuma oneshot yang sangat ringkas dan pendek dan ending dia pun maaf kalau tak puas hati. sebenarnya nak buat sambungan tapi nak ikut majoriti yg membaca dulu. sila tinggalkan komen anda tentan cerita ini dan pendapat anda patut tak saya menyambung? hehe terima kasih membaca :)x

04 June, 2015

Drama

Assalamualaikun w.b.t

Hewlowwww ahahaha sekarang gua dah install blogger application ni dalam phone so lagi senang ah aku nak update blog bila bila je aku rasa nak update. So sekarang sambil baring atas katil aku menaip ni hohohoo.

Actually niat nak mengupdate ni sebab aku malas nk tweet pepanjang dah nanti gaya nya mcm pro lah hek. Kang tak memasal ada yang nak gaduh dgn aku. So ada better nya aku tulis kat blog je apa yang aku nak luahkan dan beri pendapat. Drama. Yes lately sejak wujudnya drama adaptasi novel Hati Perempuan ni dah makin ramai jadi anti dgn drama kt tv3 ni. Sbb watak yuhanis yg derhaka gila dibuatnya dgn lakonan yuhanis yg mmg menyakitkan hati bila dia jeling laki dia. Tak dapat lah aku nak nafikan yg aku pun menyampah gila sbb bila baca dalam novel tak de pulak nak bayangkan muka derhaka yunahis smpi mcm tu sekali. Yang tak tahan ni tukang kritik kat facebook dgn twitter ni ha. Poyo macam dah ada pengalaman hidup 90 tahun. Drama kot. Namapun drama. Paling tak tahan ni ah "buat drama camni nak rosakkan melayu ke apa" yang rosak tu kau ha yang bodoh otak cetek dah tahu salah nak ikut buat apa. Sah sah dorg lakonkan watak jahat tu untuk bagi ko sedar bende tu salah mestilah ko taknak ikut. Tak semua lah otak cetek mcm kau fikirkan. Semuanya lahir dgn akal dan fikiran yang sempurna Allah bagi tahu mana baik buruknya. Nama pun drama ko bukan nya tgk realiti show.

Nak kata drama sekarang semua sama. Dah namanya adaptasi novel. Ko ckp dgn aku novel genre romance mana yang tak cliche bagi aku baca. Tak laki jahat perempuan jahat. Laki jahat curang perempuan jahat jadi derhaka. Baik baik minta maaf bahagia nak lain sikit hero heroin mati tak pun sorg mati sbb korbankan diri utk org yg dia sayang then org yg dia sayang bahagia dgn org lain yg kau baca pun kau expect bende ni jadi. Tak faham lah aku mentaliti orang sekarang. TAK SUKA TAK PAYAH TENGOK. Komen macam pengarah drama ah poyo gila. Apa guna nama drama atau novel tapi takde konflik. Ke tak pernah baca novel?

Novel terbitan fixi je buat masa ni tak se-cliche novel cintan cintun ni.

24 May, 2015

I'm Back!!

Assalamualaikum w.b.t

walaowehhhhh dah bertahun tak update blog apatah lagi bukak en. tup tup dah kembalik sebagai spm candidate. gila en hahahaha memula buat blog ni masa tahun 2010 kot. lama gila dah en setia lagi berblogging. tadi baru je check still ada org masuk tgk blog ni. hehehe masyeh ler still nak jenguk blog koson ni. takde update terbaru lansung pun. ni pun sebab membe tetiba brag pasal blog kebetulan ada laptop bukak ah jap. rindu kot nak menaip balik. dah lama tak menaip rasanya. nak jinak jinakkan jari ni balik ah pe lagi hahaha.

ada cite sebenarnya ni. baru baru ni dan mmg baru pun sebab kejadian ni jadi jumaat lepas. tak tahula nak kata camne dugaan yang Allah baru je bagi ni besar ke tidak sbb tahap stress yg aku kena ni takdalah sampai menangis teruk gila. nak dijadikan cerita masa form4 dulu pilih course science akaun yang ada 9 subjek. memula tu mmg tough gak ah en nak belajar kimia dgn fizik lagi dgn addmath nya tambah lak account fuh mmg tk pernah nak lulus weyyy hahaha asyik gagal je smpi lah sekarang tak tau nak buat camne. tapi tahu sebenarnya sbb aku gagal pun sbb perangai aku yang malas ni ha. so takpelah sbb this year dah nak spm baru nak sedar kan hahahaha padahal lagi berapa bulan je lagi, aku gigihkan lah jugak diri ni untuk spm. so jumaat lepas cikgu akaun ttiba nak jumpa aku, ingatkan cakap pasal projek sbb aku mmg tak pernah nak hantar pun xD ttiba dia tanya "awak drop akaun eh" mmg bagi muka jawdrop ah jawab nya. membe dalam kelas pun semua mcm "biha nak drop akaun gilaaaa" aku pun lagi ah gila subjek pfav kot (even selalu gagal) fav ah gak nak dibandingkan dgn fizik & kimia tu hehe,

then aku pun "mana ada cikgu!!" then cikgu cakap nama aku takde dalam pendafataran calon spm subjek prinsip perakaunan. ah sudaaaaahh terus aku gi carik cikgu s/u spm dah settle apa semua s/u spm pun cakap japgi dia settle kan sbb tarikh pendaftaran spm dah tamat. ttiba cikgu datang kelas aku dia kata aku yg salah sbb tak tgk betul betul borang sebelum daftar tu. masa tu dah lah tgh exam paper 3 kimia. rasa mcm nak koyak je kertas pendaftaran tu kenapalah buta sgt tak nampak subjek akaun takde terus setuju je. mmg down tak tau nak kata apa. cikgu lain semua dah nasihat drop jelah since markah aku tu tak mcm budak harapan nak dapat A dalam spm :') hahahaha then pikir punya pikir aku pun drop lepas dah dapat nasihat daripada ok kalau tak mmg tak ah aku nak drop T.T

then cerita kat mak. mak tenang gila cakap takde rezeki lah tu nak amik akaun dalam spm at least ada basic. kengkawan pun dah bagi semangat dah bagi nasihat apa semua ada hikmah Allah bagi dugaan ni so aku pun reda dan pasrah jelah pada Allah. orang kata

jangan bersangka buruk kepada tuhan

jadi itulah cerita yang maybe korg pun memula apabende lah engko ni careless betul. ye semua duk cakap gitu aku pun mcm tembak diri sendiri sbb bole careless mcm tu. SPM kot. hahahaha tapi papehal pun aku nak ucapkan goodluck tu 98's yg bakal menghadapi spm tahun ni hope that 98's can give the best result for spm 2015 dan mencipta sejarah keputusan SPM paling cemerlang. FIGHTINGGG!!!