22 January, 2014

220114

Assalamualaikum, Alhamdulillah perjalanan hidup berjalan lancar tak lancar ahaks. dah ramai dah nak pindah ikut haluan memasing. sobs tak sangka dah tahun keempat aku bersekolah menengah rasa nak nangis je ni ha weh dah tua dah. dah kena pikir pasal kerjaya pasal masa depan, tekanan makin datang hari demi hari. rasa macam nak fedup. rasa jelah ahaha. apa apa pun tetap kena hadapi cabaran. moga moga Allah buka pintu hati buka minda untuk terima subjek subjek yg mmg baru bagi aku. baru tiga minggu sekolah, mmg tak ler nak hadam cikgu oi. tolonglah faham. minda ni pun mana kuat jgn lah tekan kan sangat mcm kitaorng ni mmg dilahirkan dgn iQ yg tinggi TuT

sejak makin dewasa ni kan. hahaha aku dah makin takda perasaan. tgk org pun mcm tgk bende. lol sampai time pergi sekolah kt kuala kangsar tu pun mostly semua tegur aku tp aku ? jgn cakap. muka ketat. lol mcm tak reti bergaul lansung. hahahaha.

aku dah malas ah weh. mcm budak budak je kes gaduh kawan sama kawan jeles sana sini oh pls -.- menyampah.sikit sikit nama aku naik. sikit sikit nama aku naik. sejak bila dah minat sngt jadi peminat aku ni ha? kau tak rasa rimas ke nak kecoh sana sini? ha kau kan aku dah bengang. tapi apa aku boleh buat kan? hak kau ah nak kecoh mana mana pun takde siapa nak halang. ha ha ha apa aku perli org yg tk wujud ni -.-

ok ah since aku ni pun dah 'dewasa' /muntah/ bak aku nak nasihat sikit. kita jadi manusia ni tak payah ah nak tunding jari "dia ni salah, dia tu salah" serious eh, sampai mati perangai kau macam ni. takde siapa teringin nk kawan dengan kau. apa kata kalau kita ignore apa org cakap? apa yg org tunding? apa yang org fikir? asal kau jadi diri kau. hidup kau normal. tak perlu nk gelisah sana sini tak perlu nak jadi fake untuk berkawan. belum ada tercabut saraf otak lagi yg tk thu apa itu kawan.



06 January, 2014

dunia


Assalamualaikum. wahahaha hai ! dah tiga hari sekolah. and Alhamdulillah dunia form 4 yg mmg jauh gila beza dgn dunia tahun tahun yang lepas. dunia dimana semua pemikiran kena tukar jadi lebih matang dan memerlukan imaginasi yang tinggi.

cakap pasal dunia. banyak yang kita masih belum teroka. bukan dunia luar. tapi dunia dalam. dalam diri. seriously siapa je yang dah kenal diri dia sebenar benarnya? susah nak kenal diri sendiri. well yeah aku pun tahu aku ni jenis yang macam mana. but not really yg sebenar benarnya.

pernah terfikir nak give up. tp siapa kita nk tolak takdir Allah. kita merancang Allah menentukan. "hidup tak seperti yg aku rancang" ada hikmah disebalik kejadian. maybe apa yang kita rancang tu Allah tak redha? dan Allah berikan kehidupan yang lebih baik walaupun sukar. ah aku ni mmg jenis suka buat andaian. tapi itulah kenyataan.

pernah tak terfikir untuk sesaat dua tntg dosa dosa kita? pernah tak rasa hati ni dah tak larat. dah tak sanggup nk tanggung nak kenang. sampai habis kita luahkan dengan air mata. keluhan demi keluhan. sampai penat ah menangis bila terkenang segalanya. tapi tkde perubahan pun. hanya sekadar janji manis bak kata orang. semua tak pernah terlepas daripada kesilapan.

"apa pun yang terjadi harini, yankinlah bahawa semuanya adalah kehendak dan rancangan Allah untuk kebahagiaan akan datang"

aku pernah tanya akak. masa tgk filem islamik

"pelakon yang berlakon ni tak rasa insaf ke lepas pegang watak islamik?"

"sama je mcm budak freehair yg pergi skolah pakai tudung"

01 January, 2014

2014

Assalamualaikum. lama sungguh aku tak sentuh blog ni ha. takde idea dah weh nk cerita apa. tup tup dah 2014 kooooo. tak sangka makin lama makin tua dunia kita ni :) moga tahun ni menjadi tahun yang terbaik daripada tahun tahun yang lepas. so entry khas kalini. aku tak tahu nak cerita apa.

ok lah jom flashback kenangan 2013. banyak kenangan pahit daripada kenangan manis weh serious aku syak lah kan makin aku tua ni makin banyak masalah yang buat aku jadi matang. cewah matang sangat. tapi ada lah jugak kenangan manis ahahahahahah weh aku rasa kenangan aku manis bila dgn geng geng kesayangan aku kat kelas 3usaha je. ehmmmmm entahlah tapi bila dgn diorng mesti aku lupa masalah aku. alin,izah,syafiqah,mus and nadrah. dorg je tahu bila aku marah. dorg dengar semua masalah aku. kalau dalam kelas selalu belajar sama sama. lepak sesama. lagi2 kalau mus bawak camera. fuh camwhore habis weh ! hahaha. rindu sangat kat korang. tak sabar nk jumpa esok !

and kenangan kedua aku of course dgn ainin, balqis and wawa geng celcom aku. even aku dgn wawa tak serapat dulu but aku still sayang dia tau hahaha weh cinta kedua marilah kita rapat macam dulu. bila diingat balik wawa dulu yg pernah jadi pasangan aku sebelum ainin. weh wawa ingat tak kotnim dgn sanghyuk hahahaha rindu gila weh jadi pasangan paling bahagia time tu. kita spazz sesama pasal loji tu pergh. and ainin hahaha sorry lah sebeb beri harapan palsu dgn mengatakan ko cinta pertama. but serious lah weh aku sayang kau tau. so sila je anggap kau cinta pertama hahaha. sila beruntung jadi hati aku sbb aku beruntung jadi jantung pelepat pisang kau. maaf ler sbb aku pernah main curang curang ni dan kita pernah cerai dulu sobs terpaksa aku tinggalkan ego aku untuk pujuk kau. ewah kita rujuk kembali gituwww.

balqis huda. kakak. kawan. penasihat. penyokong. peminat. hahaha ewah fans no 1 aku ni weh mana kau menghilang manusia? rindu sngt nk dgr kau nasihat aku suruh siapkan hw. rindu sangat nak tgk kau perli typo aku hahahaha. kau lah yang mengubah aku untuk tk terlalu pentingkan kpop ni wuuu. lepastu aku ubah ainin cewah kita ni mmg teman sejati kan phew. weh balqis. pat ah kembali. rindu ah kat kau <3

dan lepastu ...... aku dah tak ingat apa lagi kenangan manis aku coretkan buat 2013


pasal aku dgn ainin cuma lakonan semata. kami mmg suka buat drama >////<


dan disini sebelum terlambat aku nak ucapkan selamat tahun baru dan moga tahun baru ini Allah akan tetap merahmati dan meredhai segala perjalanan hidup kita dan moga moga Allah meringankan beban dan masalah kita dan aku sangat berharap jalan penyelesaian untuk setiap masalah kita akan menjadi mudah :)