22 June, 2013

I'm Back



Assalamualaikum

holla pepsss. i'm backk. hahaha long time no update from me ;__; sorry guys u.u busy leh. hehe so okay today nak cakap pasal apa? ahahaha. aku pun tarak tau. lagi 101 nak PMR. yeah yeah aku kira. sobs hebat en en en. okay diam. bulan depan dah trial. math aku masih belum menguasai. k rasa nak terjun kolam. eh jap taknak ah. aku takut lemas lol. terjun katil ah ahahahaha.

oh ya lately aku banyak bagi motivasi dekat orang yang dtg jumpa aku kongsi masalah. yeah ada manusia yang dapat terima. ada manusia yang tak dapat nk terima, so ada sedikit perbalahan tapi tkpe aku ttp menang. *ehem* hahaha. ada jugak manusia yang tanya "kenapa tak buat dekat blog je? kau ada blog kan?" aku jawab dengan tenang "aku bagi pendapat dekat orang yang bertanya" Alhamdulillah ramai yang suka dengan nasihat dan dorongan yang bagi. *kelip kelip mata* cewah. aku tak da lah begitu... apa tu orang kata mcm... begitu fasih mahupun begitu mahir dalam menasihati orang tapi kalau setakat nasihat daripada kawan kepada kawan tu biasa la benda kecik. kita pernah rasa apa dornag rasa tak salah kongsi perasaan kita kan?

ada yang kata aku ni berhujah, berceramah apa semua. for me aku tak berceramah or berhujah. just sharing n caring. gituuuuu xD

baru baru ni. maksud aku dalam tahun ni lah. ada sorang ni. everyday setiap pagi tengahari petang malam akan kacau aku cerita masalah dia. oh yeah masalah yang lain. tapi dgn org sama. aku pun bagi lah nasihat itu ini nak kena buat apa semua. tapi makin lama makin banyak maslah aku jadi rasa mcm nak jumpa manusia yang mendatangkan masalah tu. aku nak tanya dia. dia ni mmg nak hidup untuk bagi masalah dan ada masalah ke? sakit pulak jiwa aku ni ha. okay takpe. aku macam tak kisah. membe kan? kena tolong... hahaha.

pada akulah kan. semua orang berhak menasihati tau. sebab yeah. setiap orang ada pendapat masing masing. jangan cepat melatah bila kena nasihat. dia nasihat bukannya mencaci ke menghina ke apa takkk. kalau kau tak setuju kau boleh perbetulkan ayat nasihat dia. tak perlu lah nak jeling sampai nak simpan dia buat musuh. tak tenang jiwa beb.

n one more thing lah. aku paling kurang gemar orang yang cepat pikir buruk salah faham sangka semuanya lah ! aku ni mmg ada aura sombong dah tahap 4 yg paling kritikal ni. so tak payah lah mcm nk terasa kalau aku perli kat tmpt public aku unfollow kat twitter aku tak tegur. jangan terus buat andaian yang aku ni cari gaduh boleh tak? kalau aku nak gaduh baik aku gaduh dgn orang yang aku dah kenal hati budi dia. ni nak gaduh dgn stranger. pe cite. hati kau pun aku tak kenal tak payah lah kau tarik kawan aku nak cerita yang aku perli kau sedangkan nama kau pun aku tak mention. dah terasa buat terasa tak payah nak tunjuk yang aku ni buat salah besar sbb perli kau. aku kurang gemar manusia fikiran cetek ni. buat sakit hati kalau melayan. oh abt unffolow kat twitter. weh hak aku weh. budak sekolah rendah aku pun aku unfollow no wonder lah kau yang aku tak kenal sangat ni pun aku unfollow k? tak payah nk berperangai budak kecik boleh? gedik. menyampah aku.

No comments:

Post a Comment