17 December, 2012

Industri Hiburan Malaysia


Finn so cute *o*

Assalamualaikum.

oh oh ya ~.~ semalam aku baru smpi KL lepas duduk Perak selama tiga hari dua malam. k sekejapnyaaaaaaaaaaaaaaa ToT hahaha. lol actually, mak aku yg drive sbb ayah aku terlibat dgn tamat latihan dkt PD tu. alah yg masuk tv tu ~.~ bangga okay muka abah kita masuk tv. lol. okay berbalik. haha. then time dh nk smpi tu. lalulah dgn tmpt yg ~.~ err. k kemalangan tu. aku dh nmpk dh tmpt kemalangan tu so aku diam je, malas nk mengingati sejarah lama. tetiba adik aku "diorng tknk baiki ke tiang tu" haha terus aku dgn maku marah marah dia dlm kereta tu. mulut diaaaaaaaaaaa. semua orgn klupa dia yg ingat ingat. pui punya adik.

then dah smpi Trolak tu. aku terus makan tanpa menghiraukan mnusia sekeliling. ewah aku lapar ToT hahaha. deme kata "wah siap bawak tapau" lol makanan tengahari aku yg tak habis. hahahaha. cousin aku yg lain semua buat kerja. wah aku kesah hape. lol. aku tk thu kenapa aku cerita ni -.-' haha keh. actually hari ahad tu nk buat kenduri arwah untuk arwah tokwan. aku blik kampung main dgn bayi yg berumur tiga bulan dua dua comel. okay aku cepat geram dgn pipi baby >.<


okay berbalik ke tajuk asal. hahaha. ada manusia yg tanya aku kat ask.fm "apa pendapat awak tntg industri hiburan malaysia" seriously, lepas dpt jawapan ni aku terus rasa mcm aku nk kena jawab kat blog ni sbb..... AKU TAK KENAL PUN APA ITU INDUSTRI HIBURAN? adakah yg lakonan tu? penyanyi tu? wah wah wah yeke? ke yg campur semua tu? oh naifnya aku. sesungguhnya aku tk amik kisah tntg industri hiburan semua ni. korea ke? indon ke? china ke? malaysia ke? oh sedih.

tapi kalau betullah Industri Hiburan Malaysia ni sebenarnya pasal drama movie dan nyanyian ni. pendpaat aku simple. diorng bagus. okay. ada kelebihan. yeay bagus tk dpt dinafikan. ada yg bagus ada yg tak. lain dariapda yg lain. eys lain drpd industri yg dekat luar negara tu. yg dekat luar negara tu pun ada kelebihan masing masing. kita pun ada kelebihan masing masing. tak bermakna aku minat kpop aku tk pernah sokong industri negara sendiri. tak. aku sokong je. aku dengar je lagu lagu rog kita. aku tgk je movie org org kita. aku tgk okay. aku dengar okay. aku sokong (Y)

so that's all. bai

14 December, 2012

Happy Birthday

Assalamualaikum.

wah wah wah harini aku rasa sungguh teruja. hahaha. lol actually ini birthday Putri Nurisya. madu tercinta aku. dia lah satu satunya yg faham perasaan aku terhadap Sungjong. yg menghargai fanfic aku tntg Sungjong. wah aku tk ingt. yeke? lol. lantak. birthday dia sebenarnya 17 haribulan ni. but aku buat awal sbb 16 ni aku ada kt kmpung ada kenduri.

aku ada ckp kt dia nk bg hadiah yg special sbb ni mmg first time aku buat hadiahnya. mmg dh lama aku terfikir. so Nurisya lah orgnya. nak dekat 30 lebih lah video yg aku padam sbb tak jadi. wah malu gila woi cakap sorng sorng depan camera. aku cuba buang awkward aku. cara aku cakap macam apa je -.-' lol serious aku malu gila hahahahaha. lagi lagi bila tersasul tergelak. wah aku benci org tgk aku gelak ><

HAPPY BIRTHDAY MADU. WAH KAU TAHU KAN AKU SAYANG KAU SELAMANYA. YEA YEA KAU DAH TGK MUKA AKU SAMBIL BERCAKAP. JADI SILA BANYANGKAN MUKA TIME KAU BACA ENTRY NI. SEMOGA KAU PANGJANG UMUR, MURAH REZEKI, DIBERKATI ALLAH, BERJAYA, AND GOOD LUCK UNTUK TAHUN DEPAN. SEMOGA KITA BERDUA BERJAYA UNTUK PMR. 


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZmvUqN1mJAg

ILOVEYOU *O* kbai.

08 December, 2012

Contest | Saya sayang kamu, Sahabatku !



mohon click untuk join.

okay aku join segmen ni sbb nampak menarik. seriously segmen mmg menarik. that why aku join. oh ya dia cuma suruh pilih sorg je sahat baik. maaflah kalau yg tk terpilih. tolong jangan terasa. haha






1. Nama Anda dan sabahat.
- me : Nurul Nabiha 
- sahabat : Nurainna Fatiha

2.Ceritakan serba sedikit mengenai sahabat anda.
- Ainna ni actually tak banyak cakap. tapi bila ajak sembang. hahaha best gila sembang dgn dia. ktorng kenal tak lama, baru 2 tahun but rasa mcm dh bertahun tahun. Ainna baik, bila dia gelak nampak comel. oh ya dia tinggi ;_; haha. dia jugak senang di ajak berbincang. dia pandai nasihat org. best kalau dpt motivation daripada dia. Ainna ni susah nk menangis tk pernah tgk dia kelaurkan air mata dia. dia senang gelak. so buatlah lawak. hahaha. 

3.Mengapa anda sayang dia?
- okay. aku suka nak jawab. haha. aku sayang dia sebab... dia jenis cepat faham apa masalah aku. and dia akan tolong aku kalau aku ada masalah. dia baik. yea aku dh terangkan. dia seroang kawan yg memahami. that why aku sayang dia :') yeah kitaorng mmg pernah bergaduh. tipulah tk pernha gaduh kan? tapi itu bukan halangan untuk kitaorng terus putus kawan. Ainna jugak yang sellau buat aku happy kalau aku tgh bad mood. walaupun sekolah dh cuti, tpi kitorgn still berhubung melalui social network smpi ada org jealous dgn persahabatan kitorang :'D lihat betapanya bahagianya kami bersama. hahaha ^.^ mungkin kalau Ainna ada masalah aku tk boleh nk tolong selelsaikan tapi aku akan tetap ada kt sisi dia mcm mana dia ttp ada kt sisi aku selama ni. Ainna. aku sayang kau sahabat 


already done with this segmen. sekali aku mohon maaf siapa yg tk terpilih tu. terasa terasa kat sini amatlah tk perlu. okay? kalau ada segmen bestfriend. aku masukkan korg semua :* 



02 December, 2012

Kenapa Aku Minat Kpop


Assalamualaikum.

haha aku pun tak tahu kenapa aku tetiba nk buat entry pasal ni. actually, aku nk tweet je. but aku yakin jawapan aku panjang dan takkan ada org baca. mungkin ada? haha entahlah. so better aku tulis kat sini. bg semua kpoppers tahu tadi twitter baru je kecoh pasal Bunkface yg sungguh 'sopan' mengutuk kpop. euw. kutuk? perli? benci? dont care. n well, aku yg mmg tk pernah nk puas hati bersuara. and ditgur oleh kawan aku sendiri time darjah 6. yeah ktorng rapat dulu :')

dia... dia... entah apa yg dia benci sngt kpop smpi aku tmpt dia nk bising memkak. seriously, you make me hate you.

daripda kau kaji translate lagu kpop baik kaji bhse arab dapt pahala
kata dia. actually, aku bosan,meluat, semua adalah dengar ayat ni. ckp pandai. buat nya tak. keje nk suruh org. SEJAK ZAMAN BILA AKU KAJI LAGU KPOP SATU PERSATU? SEJAK BILA? aku nk ckp gini. tp aku still elok je dgn kau. belum mencarut lagi kan?

stakat minat kpop sbb dia handsome, tkpyhlh. artis malaysia rmi yg handsome
aku tahan lagi nk mencarut. aku ckp kt dia. MINAT ORG JANGAN NK MASUK CAMPUR. tiga kali weh tiga kali aku warning. and last dia balas. 'ada aku kesah?' aku nk mencarut actually. KAU TAK KISAH TAPI KAU LEBIH LEBIH NK BERCERAMAH KAT AKU. eh mcm ba tak? err. tp au balas 'okay' je. malas nk gaduh lah dgn membe lama.



biar dekat sini aku tegaskan KENAPA AKU MINAT KPOP amik kau besar besar aku tulis. haha.

aku minat kpop yes tak lain tak bukan mmg diorg handsome. aku mengaku semua tu. diorg gila handsome + comel bila buat aegyo. wuuu kau buat? kaki aku nak? haha :P . and kpop music ni lain. lain bagi aku. contoh. aku minat INFINITE .sbb aku dpt rasa satu aura yg menarik aku untuk mniat diorng. lagu diorng, tarian diorng, perangai diorng.well mungkin dpn kamera dorg berpura baik. eh kesah pe aku. so malas nk amik tahu. aku tk ckp lagu kt malaysia semua teruk or what. eh hebat weh. mcm najwa latif, yuna yg dh erbang mengahrumakan nama Malaysia tu. lagi siapa lagi? aku minat k Amy Search (Y) aku minat je Awie. Ella. aku gila fanatik dkt abe hidung Zizan tu :3 dahlah pandai rap, lawak, handsome pulak tu. heleh. kau tahu nk bash je peminat kpop. bodoh pun biarlah bertempat awak :) aku bukan stakat minat kpop. aku minat je 1direction, taylor swift, bruno mars. cuma tk fangirl je :3 sbb..... entah. haha. SEKALI LAGI AKU TEGASKAN. AKU BELUM TERCABUT SARAF OTAK LAGI NK MINAT KPOP HANYA KERANA DIA HANDSOME. KALAU GITU BAIK TK PYH AKU DOWNLOAD LAGU LAGU DORG. BAIK AKU DOWNLOD GMBR DIORG BIAR PENUH PHONE AKU DGN GMBR DORG. TIAP MALAM AKU TATAP SEBELUM TIDUR.

entry bengang. maaf kalau ada terkasar bahasa :3


01 December, 2012

Photoshop


Assalamualaikum n Hai.

hello, dah masuk december kan? haha memikirkan negara org bakal dihujani salji untunglah~. haha k stop biha stop. tak sangka kan? dah habis bulan dah. lagi satu bulan aku akan pakai baju skolah balik dan akan menjadi pelajar tingkatan tiga ;A; seram yang amat ;A; serius ;A;

okay back to the main topic. Photoshop actually aku tkde bende nk membebel, so aku.. haha abaikan. aku mula kenal Photoshop dripd Kak Nana ofkoss, sejak nmpk poster dia.. aku jadi tertarik menarik kau mmg fuhh! haha. so aku pun gedik gedik nk try. ok tipu. aku kenal Photoshop sejak tgk Star King /baru teringat/ aku pun pelik macam mana photoshop boleh edit gmbr buang kedut lah. jerawat lah. sebb aku godek hbis photoshop tu masa mula mendownload. rupanya kena download jugak bende bende tu semua. so aku malas *O*

haha aku bukan apa, aku dh ada website untuk itu semua /terbongkar rahsia ;A;/ tapi .. aku ada pikir jugak, kalau tkde internet macam mana? macam mana? hahahahahahahahaha aku tk perlu ikir pun sbb aku tk perlu guna pun bende tu -.-'

weh seriously aku bosan. tk byk aku thu pasal Photoshop actelli. lol tahu macam tu je. skill aku buat poster pun dh hancur lebur dah. siapa bakar? aku pun tk thu. haha ._.

#DecemberWish hope tk jadi macam bulan bulan yang lepas.

29 November, 2012

Selamanya Harimau Malaya~


Assalamualaikum n Hai.

tujuan aku buat entry baru sebab... haha sudahlah setiap kali aku bukk blog aku muka myungsoo byk. uh aku begitu seram untuk menatap matanya yg mempunyai aura (?) haha smpi termimpi mimpi aku. okay tipu. aku tak pernah mimpi bias ToT

oh siapa tgk bola semalam? Malaysia lawan Lous. haha sep kita sama aku pun tak tengok. /pandang langit/ haha kesian kan aku? org dlm rumah ni lebih suka Masterchef drpd tgk bola. yeah even adik aku yg bergelar 'lelaki' lol. abah takde. so freedom sikit. muehehehe. apepun pengulas sukan di twitter terlalu ramai so aku tahu lah perkembangan bola (Y) 4-1 ! wow ! hebat gila Malaysia ! wa tabik do. haha.

actually bukan ini yg aku ._. nk ceritakan. eh? haha entahlah. tetiba tukar fikiran pulak smpi aku malas nk padam balik ayat pertama tu. eh? lol. dahlah aku tknk kotorkan blog aku. lol mesti korg dh dpt teka kan? eh dahlah haha ! XD

Selamanya~

28 November, 2012

Bosan

uuu tk sabar gila nk tgk eps Hello Caunselor yg ni *O*

Assalamualaikum n Hai.

Bosan , yesh bosan. uhhh kenapa aku rasa cuti ni terlalu lama? panjang? membosankan bagi aku? uhhh seriously. bosan. bosan. bosan. har har har. bosan.

eh aku sendiri bosan smpi aku terlalu bosan dan aku terus mengupdate blog dgn ayat yg membosankan. eh mesti korg bosan bila baca kan? oh gilaaaaaaa. oh ya. aku tak tahu nk ckp apa. haha entahlah. aku pun tk thu. Twinnie, Syuhada lemme spam L picture yeah? uhhh jebal. your husband to cute for me. okay? hihi gumawo *O*


imma forever love you beby :*

jgn curi gmbr L tu. aku kerat tangan kang. penat lelah aku carik gmbr dia yg limited edition tu. lagi lagi yg sexy back. kena pancung nak? haaa cari sendiri ! *mehrong*






26 November, 2012

Horror Stories


Assalamualaikum n Hai

haha aku tk thu kenapa aku nk ceritakan pasal Horror Stories actually, ni movie korea. aku tgk dkt astro box office semalam kul 12:30 smpi kul 2 pagi. sorng sorng. haha aku mmg suka buat mcm tu. sbb aku tgk pelakon dia.. mmm mcm tk seram je. tgk tgk bukan cerita hantu pun. cite pasal bunuh bunuh. dalam satu movie tu ada 4 cerita seram. perempuan yg kena culik tu, dia cerita dkt penculik sbb penculik tu tk boleh tidur -.-' oh motif yg sungguh 'bergaya' tp debaran yg aku alami masih lagi menakutkan ._. sbb time time aku tgh tgk, tetiba aku terbau sesuatu yg wangi. then aku kembangkan lagi hidung. bau tu dh hilang -.-' so aku teruskan tgk. har har


yeah inilah pencerita. dia yg kena culik tu. uuuu penculik di handsome *O*

JANGAN JAWAB PINTU
bagi aku cerita ni paling seram sbb melibatkan budak budak. oh cerita ni buat aku tkut tinggal sensorg dlm rumah ToT cerita bermula dimana, dua org beradik, kakak dgn adik lelaki dia terpaksa tinggal dua org dlm rumah sbb mak dia lmbt blik kerja. satu malam tu. ada penghantaran, mak dia kata jgn buka pintu. suruh je dia tinggalkan depan pintu. so bila org tu dh bla, yg kakak ni amik lah bungkusan tu n terus call mak dia. mak dia nye "dah kunci pintu belum" "ntah" "pergi check, kunci rumah kan rosak" then dia pun pergi check. pintu tk tutup rapat. so dia pun tkut tkut nk tutup. tgh dia nk cpi tombol tu, tetiba ada kepala. aku pun terikut nk menjerit *O* pendekkan cerita. dorg kena kacau smpi besar smpi kakak dia ni mati. bakar diri sendiri. so adik dia balas dendam dkt anak siapa tah. aku rasa mak dia yg rancang -_- ntahlah.



and you know what? penculik tu still tak tidur. so dia teruskan cerita.

PENERBANGAN TANPA HENTI
haaaa ko dengar tajuk pun seram en ? seram gila *screaming* ada sorng pembunuh misteri ni, dia pergi bunuh pramugari. and last dia kena tangkap. but dia kena dibawa ke Seoul. so pramugari yg bertugas rasa takut ah sbb ada pembunuh yg nk naik flight tu. bertemankan dua org polis, dua org pilot dan dua org pramugari. pramugari yg sorng ni tkut, sbb pembunuh tu dh berjaya lepas dua kali. yg sorng lagi, tk tkut so dia volunter jaga kt tandas tu. well, macam yg aku ckp. dia berjaya lepas. dia bunuh polis yg duduk sebelah dia dgn pen. aku malas nk cerita mcm mana dia bunuh -.-' hoho. yg polis satu lagi pun dia bunuh guna pen jugak. pilot yg sorng tu dia cucuk mata. yg sorng lagi dia tikam kot -.-' pramugari yg konon berani tu kena jolok dgn surat khabar ._. tinggal lah yg penakut tu ToT siapa yg handle pesawat? oh aku tk thu. cerita tu tergantung mcm tu je. eh bodohnya t(-_-t


seperti yg dijangka penculik tu still tak tidur, sbb perempuan tu lapar. geli aku tgk makanan tu daging manusia *muntah*

RESEPI RAHSIA
cerita ni pendek je. laki ni dh tua tp muka dia still muda. so dia kwen dgn perempuan muda. dia tk kawin pun dia bunuh pengantin dia and makan danging perempuan tu. dia buat jeruk. euwwwwww sbb tu muka dia muda. haha cerita seram sikit. so aku tknk cerita panjng.

ni ah 'muka muda' tu ._. jahat tak muka dia? haha

penculik tu hmpir tertidur ._____.

JALAN MAUT 
ini pasal wabak penyakit berjangkit. oh aku ingt manusia manusia tu kena gigit tikus -.-' rupanya manusia yg dh mati kena gigit tu jadi tikus yg suka menggigit manusia. so siapa yg kena gigit akan jadi tikus yg bermulut besar keje nk gigit org je -.-' dua beranak ni. anak dia kena gigit tp mak dia tk percaya. so ada sorng soktor dgn nurse tu tolong diorang. doktor tu dh nk buang budak tu sbb budak tu bila bila je boleh bangun gigit diorng. tp mak dia ttp tk percaya. dia halang doktor. nurse tu pun ikut je ckp mak budak tu. last last doktor kna gigit, sbb tikus tikus kejar ambulans dorng. yg pemandu tu pun kena gigit gak. so ambulans tu terbabas. time mak dia pengsan. anak dia gigit nurse tu ._. so nurse tu mati. bila mak dia bngus budak tu tgh pengsan. so mak dia peluk budak tu smpilah pagi. budak tu bukak mata pnggil mak dia. mak dia tnye lah "kamu tk kena jangkit kan?" terus anak dia makan mak dia .___.

cerita ni tkde gmbr. gmbr nurse dgn doktor tu je -.-'

Finally, penculik tu tertidur dalam pelukan perempuan tu. perempuan ltk penculik tu sneyap, then dia bukak ikatan kaki dia. dia baru je nk lari, dia tgk penculik tu dh hilang. tetiba penculik acu pisau kat leher dari belakang. "kenapa? tak boleh tidur? tibalah giliran saya ceritakan cerita seram" perempuan tu mati kena kelar ._.

THE END

ni baru aku cerita. mesti korg rasa tk seram mana pun. eh tgk sendiri lh kt astro box office 953. kalau tkde kt internet pun ada. TAPI !!! yg tk boleh tgk darah, jgn tgk cerita ni. cerita ni penuh dgn darah -.-'

siapakah penculik tu O: kenapa kau hensem sngt O: oh inilah saaat dia nk kelar perempuan tu.

btw, bagi aku inilah cerita yg pling buat aku kagum *O*



25 November, 2012

Hey


oh walaupun imej kau yg ni paling aku membenci. kau ttp abang ku Kyuzizi *o*

Asalamualaikum n Hai

hello world ! hello malaysia ! hello kuala lumpur ! haha harini saya aku membincangkan topik Hey. so macam mana? apa yg bakal kita kupaskan kali ini? apa? apa? apa? haha maafkan saya meroyan sebentar.

abaikan intro tu. aku mmg suka meroyan hey ! hey ! ini baru kau baca. kalau tgk video aku rasa kau dh berguling tgk muka innocent aku bila meroyan .__. HAHAHAHAHAHAHA k tak lawak. lewls. walaupun ada org membenci aku kerana meminati Sunggyu. aku kesah apa? kau dengki so diam. aku tak lupa? yes aku tkkn pernah lupa sebab musabab kau 'munasabah' tu. *mehrong*

oh ya hari rabu ni 'mungkin' aku akan keluar. hang out. berdua. uuuu dating *O* dgn kawan baik aku sejak darjah 1. omg exited gila nk jumpa dia ^O^ hahahahaha. tp pehal dia unfollow aku kt twitter ._. pehal kau yeen? pehal? haa pehal? *bengang* lmao. dia ajak tgk Twilingt Breaking Dawn 2  ada yg kte tk best. ada yg kata best. aku aku keliru. nk tgk twilight ke lagenda budak setan -.- yg bakal bersambung lagi tahun depan........ pehal doe (-_-||


mungkin ramai tak tahu. yg buat peace tu pernah jadi bias aku ._.

okaylah bye. oh dh tgk teaser yoseob dgn mv gyujiji? *campak meja*

22 November, 2012

Hello Kuala Lumpur


Assalamualaikum n Hai.

haha aku begitu exited saya hello to KL walaupun esok baru balik KL. oh oh oh saat yg ditunggu tunggu :D ahaaa semalam aku dgn akak n cousins aku pergi tgk wayang dekat sitiawan. oh aku tk reti mengeja ._. and dekat situ ada 4 hall, so 4 cerita satu hari. and aku terkedu. haha -,-' so kakak aku dgn kak ani yg pilih cite. dorg pilih COLD WAR kedengaran agak pelik bukan? lmao. cerita hong kong. haha best gila ! aku memula macam... best ker? then tgk poster ada sorg tu muka macam Siwon Suju siapa yg tknk tgk? har har

panggung dia sejuk gila. kira kira dlm tu ada kurang dr 20 penonton ._. lewls. bila tgk cite tu aku agak tersentak sbb start start je bom meletup. pui buat aku sakit jantung je. tp setiap kali tgk bom meletup aksi tembak menembak aku tutup telinga. aku takut tgk macam tu -.-' ada yg smpi otak terkeluar kena tembak *O*


kau nampak muka siwon tu? haha yg kenal tahulah yg mana kan? ._.

okay esok balik KL . yay ! haha gtg now. Jya~

19 November, 2012

UPSR


Assalamualaikum n Hai.

oh ya harini result UPSR keluar kan? haha aku yg over excited padahal adik aku yg nk amik result. lol. memula aku mmg tak expect apa yg bakal adik aku dapat. sebab ..... well aku tahu adik aku mcm mana cara belajar dia -.-; lagi lagi dia jawab exam dalam keadaan yg tak selesa sbb kitaorng baru lepas exident n dia baru lepas keluar wad. hmmm :(  

nak nak pulak harini aku tk dpt berada di sisi dia time dia dpat result /amboi ayat/ . then tadi adik aku call. you know what? aku rasa nak menangis bila dapat tahun dia dapat 4A 1C. it's okay la ada C but. 4A !! u know 4A !!! hahaha aku bangga siot ! bangga gila gila gila ! /menangis/ 

tak tahu nak cakap apa lagi. aku cuma bangga dengan kau dik :') 

ohh inilah si GEMOK yang tersayang

16 November, 2012

November


Assalamualaikum n Hai

erm.. aku tak thu kenapa aku buat entry pasal November (?) lmao. seriously, aku rasa mcm sebb November aku dpt sembang dgn dia balik. maksud aku bersembang panjang walaupun amik masa berhari hari tunggu dia balas ._. haha ok stop talking about this -.-

oh ya, aku tk thu aku nk luah ke tak? tp ahhh. aku rasa mcm .__. ok tak pyh luah. actually, aku stress. stress je. emm kau tahu jealous? haha mestilah tahu. lol dahlah aku rasa mcm cari masalah je kalau cite benda tu kat sini -_-' lol kbai. 


oh ya aku dpt nombor 10/24 dalam kelas. aku dpt nombor 64/173 dlm aliran. bagi aku terjun banggunan sekarang.


09 November, 2012

Istanbul



Assalamualaikum n Hai.

aku tak tahu apa motif aku letak gmbr kucing walaupun aku sendiri takut kucing. haha -_- bukan takut geli *bak kata ehsan*  . oh ya semalam aku kluar dengan Sal,Farihah,Nadiah,Shafira n Madila gi TS ngan sungei wang. ingtkn nk tgk cite Paranormal? entah betul ke eja tu. lol tp cite tu dh habis. so ktorng decide tgk Istanbul Aku Datang. walaowehhh best gila weh *O* jatuh cinta aku dgn dua jejaka yg *O* haha aku mmg dh lama main cinta dgn abe Beto tu *kelip mata*

entah kenapa aku rasa mcm sweet gila babeng woi ! hahaha walaupun byk persoalan yg berada di minda like "laki bini diorg berdua ni tk marah ke?" okay alasan berlakon tu... okaylah terima jelah kan? haha.


u know? i love kitten. but i hate cat -_-

aku paling suka scene yg Lisa menjerit bila nampak kucing. So, dengan mengadanya beto bawak masuk kucing kucing dia yg bernama Ali ? Bedah ? lmao aku gelak gila gila bila dgr beto panggil kucing dia bedah. hahahahaha :D then Lisa lompat atas beto sbb takut sangat. kalau aku gelak mmg tk ingat dunia lah kan? tetiba dengar suara Madila yg duduk jauh dr aku. "macam Biha doe hahahahaha"  terus tk jadi gelak ._.

dah habis tgk wayang tu ktorng gerak gi sungei wang. mmg rambang mata alh kan bila jumpa baju yg aku nak. tapi mahal gila -_- macam haremmmmm btul -,-t ohya ktorng singgah satu kedia then dia buat live magic show. haha aku mmg exited sejak jatuh cinta dgn Jung Hyung *muka gedik*  haha dahlah aku dah sakit pinggang ni. benci period ToT

irondj bermasalah cari gaduh dgn aku. kalau dia manusia dh lama aku pijak dia -.-t that why my belog dont have song.

06 November, 2012

Celaru


kau tahu sakit perasaan cinta ni?
Assalamualaikum n Hai.

hoho ya. tadi beberapa minit yg lepas aku luahkan perasaa aku dekat Syuhada. dgn mengatakan aku tak faham perasaan aku ni. then dia kte "start ur relationship again" aku rasa nk lempang lempang muka Syuhada saat ayat tu dh hbis aku baca. -.-' bende tk mungkin dan takkan pernah berlaku sebb aku celaru. aku tak tahu suka siapa sekrng ni ToT help meeeeeeee !!

haha memanglah aku happy tahap nk cerita kat satu dunia saat dia hntr mention masuk dgn ayat " hai ;) " hoho dia kelip mata sebelah kan tu? lol seriously, dengan semua org aku nk bercerita. tp memikirkan ada seseorang yg sedang buat gembira aku jadi ._. aku selalu fikir. dia suka aku tak? kalau aku luah dia terima tak? kang tak memasal dia tolak semua aku tak dapat ? haha kenapa aku fikir sedangkan tahun depan nk PMR? aaaaaaaaaaa #mentalbreakdown

bila aku cerita kt akak aku pasal dgn siapa aku kenal. aku kawan. dia selalu kata, aku sama macam dia dulu. sama gila. then lepas tu putus tengah jalan. AAAAAAAAAAAAAAA aku taknk sama dgn dia. ayat keramat taik kucing babun dia tu buat aku takut nk berkenalan dengan lelaki ToT


dah lah aku ni tak habis habis cakap pasal perasaan yg sepatutnya aku rasa masa masuk U je -.-' haha dah kbye. maaf buat entry pasal ni *tunduk* maaf sekali lagi *tunduk* Jya.


05 November, 2012

See ya


Assalamualaikum n Hai.

hoho oh ya, aku cuma nk tahu perasaan yg lain macam dalam hati ni macm mana? lol k -.-' haha aku tk thu mcm mana nk terangkan. susah betul aku nk ungkapkan perasaan ni dgn kata kata. yesh kata kata. ahhhh okay lebih kurang bunyinya gini.

the awakward moment when your ex as your crush say Hi with this emoticon > ;)

aku rasa nk gugur jantung aku ._. hahahahahahahahahah lol. overnya aku -_-' tp seriously, aku tknk sejarah lama berulang di saat aku dah ada yg bertakhta di hati. woi ! yg kau dtg sekrang tu ngape -_-


ya ini yg apa aku rasa lepas dua tahu nmenunggu. bila dh bla, dia dtg blik ;_;

well, aku tahu aku ni tkdalah matang mana nk ckp soal ni. tp, aku.... ah entahlah ._. aku tak tahu nk buat keputusan yg aku masih suka dia lagi atau tak. entahlah. haih, kenapa susah sngt aku nk tafsir perasaan ni ._. HAHAHAHAHAHA mungkin aku patut biarkan je kot -.-' lol. aku tak tahuuuuuuu TT 0 TT

Result


hasil kerja seorang manusia yg dh lama tk bukak photoshop T.T

Assalamualaikum. haha hai. gambar ni aku edit di saat aku bosan sebb takda internet. sebaik gmbr deme berdua ni sedia semat dlm komputer :) haha. so aku pun edit mcm budak darjah satu yg tgh belajar nk kira lebih dr 10 =.=)

oh ya. exam akhir tahun aku dh tamat. dan semestinya aku punya result pun dh kluarkan. haha. teruk gila. semua tk mencapai target. lagi lagi Math aku rasa macam nk terjun laut je bila tgk result math aku ToT now tgh tunggu paper agama and kelas akan ditentukan. serious tkut kalau aku jatuh D:


disebabkan tk semua subjek cikgu dh key in so dia tk bg thu lagi kedudukan aku. lol tgk kehadiran aku. arwah tokwan aku masuk hospital aku tk dtg sehari. eksiden time raya tu, aku seminggu tk dtg. then time arwah tokwan meninggal 4 hari tak dtg. then tolak yg aku ponteng sbb malas. dan jadilah gitu. lol teruknya aku XD
nak tgk ulasan guruk kelas 'kesayangan' aku? haha


wahahaha dia begitu sayang dekat aku :3 well, aku ingt lagi, setiap kali aku tk bawak buku dia then dia cuma ceramah smbil tersenyum senyum. tp budak lain semua kena berdiri -_- tp time aku tk bwk tu. aku sorng jela yg tk bwk tu haha. yg kena berdiri tu aku bawak time tu. lol XD

dah lah nk tido bye. oh ya, aku sayang 2Jaya selamanya *O*





04 November, 2012

End

Assalamualaikum

hello hai semua apa khabar sihat? hohoho k . oh yeah lagi seminggu nk sekolah dan aku mmg tk sabar gila tunggu hari sabtu sebab nk gerak gi manjung. lol aku tak sabar nk naik bas ^O^ hahaha k

oh yeah aku sebenar tk thu nk cite apa. lol entah lah. aku tetiba tkda idea -_-'

aku nk spam quote yg apa aku rasa skrng -.-


dah lah. aku tetiba tkde mood skang -.-



20 October, 2012

Akhir Tahun



bermakna no ayat ni :3 


Assalamualaikum

 ewah aku letak gmbr weh. haha abaikan. lol

oh yaa see my tittle. hmmmmm :( exam tk hbis lagi aku dh gedik nk buat entry emo. ngade itu namanya. haha, aku tk thu ngape aku rasa lama betul nk tunggu akhir tahun -.-' yeahhhh aku rasa tahun ni mencabar perasaan aku betul. tak tahu lah tahun depan cmne? tahun depan lagi? lagi? dan lagi? Aku hanya mampu berserah je :'(

entah lah. aku rasa mcm tkde ffelings je bila solah dh nk hbis. sedih happy or ???? entahlah. haha. well sejak kebelakangan ni banyak yg mencelarukan dan mengusutkan otak aku hingga jadi serabut dibuatnya. so aku decide aku nk settle kan sendiri tknk sesiapa masuk campur. hoho


tadi mak aku suruh aku kemas semua baju masuk beg plastik. i mean semua baju kurung yg ada dlm almari. tp tinggalkan sikit yg nk pakai. aku nk pndah ke ._. 

oh ya for last. aku... aku... aku rasa mcm ..... aku rasa mcm.... ok bye nk off.

19 October, 2012

Hai

Assalamualaikum..

hai hai hai. rasa mcm lama je tk menaip pnjg pnjg ni *o* haha aku sebenarnya tk thu nk cerita apa -.-' lol.


AKU RASA LEBIH BAIK AKU TKDA BESTFRIEND SEKRANG NI. 


aku baru sedar yg aku ni menyusahkan korg semua selama ni. baru aku sedar korg mmg DAH TAKNK TERIMA AKU. aku minta maaf sangat sangat !! aku rasa bersalah gila !! tolonglah maafkan aku dari hujung rambut sampai hujung kaki. sorry if aku ni terlampau gedik menangis minta simpati. tapi satu je aku nk ckp. kalau korg tk tahu apa aku rasa jangan nk buat penilaian sesuka hati kau. terima kasih. akhir sekali minta maaf sesangat..

yes mmg suka hati aku la nk fikir apa. terima kasih sbb jadi kawan aku selama ni :)

12 October, 2012

Hati

Assalamualaikum

dan sejahtera. haha lol. oh ya tadi aku pergi sekolah *O* setelah cuti tiga hari *O* sebab malas *O* aku dtg pun sbb nk kena amik exam sivik. hek elehhhh sivik je haha. apepun Alhamdulillah aku dapat jawab. oh tadi kesian gila kt Sal dia sakit perut. mungkin gastrik kot? lepas rehat terus dia demam. nasib baik lepas rehat tkde exam dah :)

barbalik kepada tajuk di atas. siapa takde hati? sila tutup ketiak sekrng. haha k memain. lmao, dulu time kecik kecik aku suka lukis bentuk ♡ ni as hati. tp lepas belajar sains bentuk hati sebenar. oh ni ke? haha kwaja. lol tp... unik lah hati ni. kita belajar hati just organ dlm badan. tp hati ni lah yg simpan semua perasaan. kita buat keputusan pun ikut hati. naluri hati. hati pun ada mulut k . haha XD

actually aku tk suka sangt hati ni. sbb dia yg mengawal perasaan -.- *jujur

tapi kalau tkde hati susah jugak. nnti kau jadi mcm org pulak duduk sorng sorng buat muka toya. smpi nk marah dgn gelak pun tak reti. weh bahaya tu. oh ya ckp pasal hati, family aku kan pernah eksiden time 1 syawal haritu. hati kakak aku terkoyak, nk diikutkan nk kena ganti hati lain, tp doktor dah betulkan balik. dia kena bedah.

aku : susah ke kalau pakai hati org lain?
akak : kau gila? dibuatnya aku dpt hati org yg suka merompak? tk ke bahaya tu?
aku : ehhhh?
akak : pernah haritu siapa tah? dia cina dpt hati org islam, tetiba je dia tahu semua pasal islam. 
aku : okay faham ._. 

macam aku ckp hati tu penting walaupun kau tk suka. cakap dengan diri sendiri

oh ya aku terbaca post dekat blog kak Nana Johari Ya Allah, dah berapa tahun korg kenal aku dgn dia ni ._. bukan dh berpuluh kali ke aku terangkan ._. still ada yg bertanya? lmao, kebetulan je ada nama ayah sama. haha. dia perak aku kay el okay.

15 September, 2012

Byha is back.

Assalamualaikum.

entry kali ni tidak menggunakan gmbr atas sebab aku on guna laptop dn wifi jiran selang 7 blok. so kau kena fahamlah bar yg sekejap muncul sekejap hilang mintak penampar aku. bukan hukuman sbb mencuri k, sbb dia sendiri yg rela bg password. oh ya berbalik kepada cerita utama.

NABIHA IS BAAAAACKKKK !! k please. aku faham korg rindu aku, tk perlu jerit sebegitu :3 oh mai perasanya aku. abaikan. menyampah? boleh pergi semua :) acctually aku start online dh seminggu ke 2 minggu tah? haha lupa lah :D tp malas nk update je. sbb malas. k

seperti manusia yg tahu mahupun yg tak tahu, aku accident pada petang 1 syawal dkt kmpung. that time nk blik kl. entah mcm mna kejadian tu aku tk ingt. so yg aku cerita kt manusia yg bertanya pun melalui family aku yg turut terlibat sama. haha lupa ingatan aku ni woi sbb hentakan dkt cermin kereta.

k malas nk cerita panjang pasal bende tu. haha, sejak dua menjak 10 menjak ni. saja nk naik 10 terus malas nk tulis satu satu. haha. aku asyik baca entri entri dkt TERFAKTAB je. uhhh mmg ah pasal cinta. tp aku tgk gaya penulisan deme buat aku jatuh cinta.. rasa mcm nk beli je kitab mereka. mesti mereka semua pelajar-2 sastera kan? mungkin? ah.. dah kenapa aku pulak yg nk meniru gaya mereka menulis ni? dooooe -.-'

oh ya, aku ingt lgi ada org kte kt aku. "nasib baik kau tk ckp korea lepas accident" ewah ayat mengharap ke apa tu? tp bende lain aku nk ckp ni. duh. aku dh makin jauh dkt kpop. nk ckp membenci? tk. entah. sukar aku nk tafsir -.-' dulu masa puasa kemain aku tunggu kemunculan drama To The Beautiful You yg bakal bersiaran di SONE. but now bila dh muncul. heh, satu episode pun aku tk tgk full. tgk pun satu scene yg berlansung selama 1 minit. ye kot?

perkembangan infinite pun tk amik tahu. aku tahu pun baca tweet atau status yg ada dkt laman sesawang. aku kecewa dgn diri sendiri. tp kalau fangirl tu.... aku fangirl dgn apa yg aku tgk jelah. lepas tu diam, dgr kawan lain fangirl. rasa tersisih pun ada. spe suruh aku tk tgk kan? haha itu pilihan aku. sudahlah tk pyh nk berbahas lah nabiha oii. bende kecik ni pun kau nk kongsi. tk malu ke dgn org yg bca ni? ewah semak pulak kau nk nasihat aku, suka hati k blog aku ni.

oh lagu raya ni biar jelah smpi bila-2. ada masa nti aku tukar. lmao XD

kalau kau terasa or what dgn org tu. cakap lah. jgn diam, menjauhkan diri drpd dia dan buat dia tertanya apa salah dia. 

16 August, 2012

Raya



Assalamaulaikum *cough* . actually, aku nak update ni minggu lepas. tp tk kesampaian sbb aku onl guna laptop akak aku. so, aku lupa password. eh tak. email. lmao xD bila dh ingt, perasaan malas pula menyerbu. then akhirnya aku buat skrng. guna komp ._. haha akak aku dh balik. so dia pakai laptop dia ._. haha.

ewah. eh semalam kan aku nangis sekali lagi. lmao, aku tk thu asal aku ni sesitif sangat. lerhhh aku nangis sbb syu tu tegas sangat T.T aku tk pernah tgk dia gitu T.T apepon aku rasa lebih lega lepas tu T.T thnks syuuuuuu <3

oh yer.. aku nk cite pasal raya. lupa pulak. haha. actually tkde kene mengena pun kot *menangis* .
aku nk buat ucapan. macam aku buat tahun lepas. cuma aku rasa... macam... lain sikit... uhm..

POCKET FAMILY
kebanyakan manusia yg comel2 belaka kt dunia ni. tk pernah sedar dn wujud akan family ni, sbb ahli dia sikit. gilaaaaaaaaaa. haha T.T ni family kedua aku T.T even aku rasa family ni dh tamat T.T kot? entah T.T tp aku ttp nk family ni bersatu mcm dulu T.T omma yaya. unnie fifie. fatin. ain. T.T aku rindu korggggg <3 nama aku popo *O* dan aku akan ingt nama tu smpi mati T.T

LWT'S FAMILY
yang ni ahli dia terlampau ramai. smpi aku pun tk kenal certain-2 manusia yg keluar masuk dlm tu T.T maafkan aku. tsk teruknyaaaa aku ni. aku kenal family ni sejak twinnie aku yg invited masuk sini. sebagai TFamily. aku dgn Eiyraa je TFamily *angguk* yang lain aku tk masuk. har har har. tp kami ttp family *O* eiyraa,aff,yia,yoon,elin,ana,jihah. tu je yang aku rapat. yg lain.... uhm. and lepas tu d'sbbkan TFamily ni sikit sangat. aku bwk masuk Syu *O* dulu aktif je group tu T.T skrng dh macam hutan je bila akumasuk T.T kadang-2 je bising T.T aku rasa mcm nk T.T kbai.

#TEAMINSPIRITGILA
ni group baru. tp dikenali ramai. lmao aku bangga menjadi salah sorng ahli nya *O* group ni jelah yg bising dn menceriakan aku skrng. kadang2? ramai yg aku kenal smpi tak terlist aku nama deme. maafkan aku T.T and dsbbkn group ni ditubuhkan lah aku dh reti sikit nk bersosial dlm laman sosial. yg betul-2 punya aku still kuno T.T menyedihkn kan kan kan kan Y___Y kbai. tp byk aku nk ckp pasal group ni lmao.

AKU NAK UCAPKAN SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI UNTUK SEMUA AHLI KPOPPERS AND NON-KPOPPERS YG MENGENALI DIRI AKU YG SERBA KEKURANGAN NI T.T AKU HARAP KORNG MAAFKAN AKU. MAAFKAN AKU SEMUA T.T MAAFKAN AKU T.T 

pehal entry ni emo doe ? entahlah T.T aku pun tk thu T.T kbai. maafkan aku kalau ada byk typo T.T

01 August, 2012

tak sangka ._.

Assalamualaikum. boleh tk aku nk spam gambar kejap? then baru aku story? haha ._. ok thnks :D


dah cukup aku spam. hahahaha. ayat-2 dia buat aku .__. okay. 

Assalamualaikum sekali lagi. hi to world. sekarang menunjukkan pukul 4:54 petang. harini hari rabu yer.. abaikan tarikh entry tu. dia sawan merawan -_-' 

oh yeah tadi. sesi meluahkan perasan part II baru je tadi berlansung. ewah. cuma time tu ahli dia ramai. entah sejak bila dorg jdi ahli pun aku tak sedar? k abaikan :3 tp biasalah mcm kau tgk Strong Heart. bila smpi part II je. mesti ada tangkap leleh punya. haha. 

memula bende ni start dgn kutukan. ah dia tkde lah melebih dgn kutuk mengutuk. just luahkan apa yg ktrng tak puas hati dgn seseorang tu. dn berkongsi pendapat tntg perangai seseorang. entah kenapa bila Sal dtg duduk sekali. then sesi ketidak puas hati ktorng pun lerai. so sorg-2 beransur pulang ke rumah masing-2. time tu tk silap aku kul 3 kot ._. 

then Sal beralih tmpt duduk, bagi semua padang dia. lol. aku thu mesti ada something. dia pun bermula dgn soalan. 

boleh tak aku nk korg jujur. apa yg korg tk puas hati dgn aku.
that time aku rasa macam ._. ah, sesi yg pling aku tak suka. mesti akan ada yg menangis. mesti akan ada yg sentap. mesti ada. cuma tknk tunjuk. tp bila dh bulan Ramadhan, lagi-2 tahun dpn nk PMR. so apa salah kita jujur, so kita boleh lah rasa tenang dgn segala perkara yg kita pendam dn buat kita rasa mcm nk terjun laut kan?

so sorng2 pun mula kluarkan pendapat. mmg jujur ikhlas dari hati sanubari aku. haha xD then aku pun mmg rasa nk buat bende yg sama. so aku tnye soalan yg sama. terus ainna dgn syu bantah

aku tahu kau tk kuat. so tak boleh.
kwaja. hahaha. tp aku paksa. so dorg cerita. aku tk expect ainna nk mulakan. sbb aku pernah gaduh dgn dia time form 1. so mesti byk yg dia luahkan. so tkpelah ainna mulakan. haha, aku gelak je supaya aku KUAT. then mmg aku KUAT. hakikatnya, aku mmg kuat. hahaha ;D then syu mula. dia ckp yg aku, ah tknk ungkit so then. time ainna tnye pasal dia pulak. Sal yg start. haha, aku diam je. lol aku dgn syu diam je. byk jugaklah halangan untuk aku bukk mulut. ewah. mmg byk pun. memandgkan time tu jam pun dh nk dekat pukul 4 ._. ainna ada ckp kt syu.

buat masa nk jiwa kita kental lagi. *kot lah eh? aku lupa dialog tu* 

then syu jawab yg dia nk belajar buat hati dia jadi keras -_-' lol. then time tu aku mmg rasa mcm nk luahkan, even aku thu mesti aku akan nangis teruk. so aku luahkan, yg aku sangka buruk segala tu. time tu ainna gi tandas kot. so dia tertinggal babak penting ._. aku luahkn dkt Syu tp aku tkleh pandg mata dia. haha. so mmg aku nangis. lepas syu dgr je. HAHAHAHAHAHAHHA ! syu nangis ._. then dia baring. tsk budak tu -_- pehal kau tk nk tunjuk air mata kau ._.

dlm jalan-2 nk pergi gate skolah tu, ainna duk hbis tnye pasal dia. aku rasa Sal sorg je yg luah tu. haha. aku nk luah, tp semua yg aku nk luah, lebih kurang dgn apa yg dia luah kt aku. lebih kurang. tp tak sama pun actually. haha.

ghahaha. and then part yg pling aku tkleh lupa. luahan hati Sal kt aku la. mmg aku tk boleh. kesan dia dalam sangat. dia byk terasa dgn aku. aku tk thu pun selama ni gurauan kasar aku buat dia rasa .__. aku tk pernah thu, sampai harini. tp nk buat mcm mana? ak tkleh kawal tangan aku ._. aku susah. yeah mmg ada org terasa dgn aku sbb aku tampar diorng. sorry, aku thu sakit. tp tu cara gurauan aku..... haha, aku akn cuba perbaiki :3 and aku tk thu yg diorng terasa aku letk gmbr sha dgn syu sbgi 'bestfriend' aku. lol aku bukn tknk ltk gmbr korng. aku tkut aku syok sendiri. sersly. aku tkut bende tu.

mesti ada yg jangka. ni byha blik ni mesti update blog ni. tp jangka tak aku buat sepanjang karangan form 4 ? hahahahah. tak jangka kan? ewah aku mmg suka menaip. hobi aku. lol :3

k ah now, dh pukul 5:23 ptg. lama tk aku update. haha. ambil masa tahu tak. lol kbai.